Kakovostni načrti pomenijo enostavno in cenovno ugodno gradnjo

Vaša gradbena investicija bo finančno izvedljiva, izvedena po vaših pričakovanjih in v željenem časovnem okviru … če imate orodja in podatke, ki vam že v začetni fazi načrtovanja lahko razrešijo tri najpomembnejše neznanke vsake gradbene investicije:

 

  • Kakšna bo vaša končna cena gradbene investicije;
  • Kakšna je optimalna zasnova projekta, glede na potrebe vašega podjetja;
  • Kako prihraniti dragoceni čas pri načrtovanju gradbene investicije.

 

Tudi mi se v podjetju, poleg projektiranja, ukvarjamo z lastnimi gradbenimi investicijami ( s klikom na povezavo si lahko ogledate vzorčno pasivno hišo ) in smo na lastni koži občutili frustracije, ki jih doživljamo investitorji:

 

  • Vemo, kaj pomenijo negativna presenečenja ob ponudbah izvajalcev, ko pričakuješ 50% nižjo ceno investicije. Potrebno je sprotno nadzorovanje cene investicije, že v začetnih fazah projekta.
  • Vemo, kaj pomenijo nesporazumi med investitorjem, projektantom in izvajalcem, ker so bili načrti narobe razumljeni. Objekte je potrebno načrtovati 3D (trodimenzionalno), da z njimi dosežemo največjo mero razumljivosti.
  • Vemo, kaj pomeni časovna stiska pri načrtovanju in izvajanju investicije. Natančno in časovno učinkovito načrtovanje je dosegljivo z natančno opredeljenimi nalogami med projektanti, 3D načrtovanjem, ki omogoča hitro uvajanje sprememb in digitalni vpogled v načrte kjerkoli in kadarkoli, 24 ur na dan.

 

Zato smo v podjetju razvili metodologijo načrtovanja, ki dane neznanke in frustracije rešuje učinkovito in prednostno in jih skozi vse faze načrtovanja preverja:

 

Nadzorujte ceno investicije, da bo skladna z vašim proračunom.

Smo edini arhitekturno projektanrski biro, ki že v začetno fazo načrtovanja vključimo z vami dogovorjeno ceno investicije. Vse objekte načrtujemo v 3D – BIM (Building information modeling) tehnologiji, ki omogoča sprotno natančno spremljanje količin uporabljenih materialov, ki jim nato dodamo tržne cene in sproti testiramo ali smo še vedno v okvirjih dogovorjene cene investicije. Tako se morebitne pocenitve pripravljajo že med načrtovanjem – npr. ali je za vas ugodnejša jeklena, betonska ali lesena konstrukcija? Rezultat tega je preprečitev negativnih presenečenj ob ponudbah izvajalcev gradnje in sprotno nadzorovanje cene investicije, kar na koncu pomeni gradnjo v okvirih vašega proračuna.

Optimalna zasnova je tista, ki vam omogoča detajlen vpogled v projekt.

Projektiranje začnemo z natančnim seznamom vaših programskih potreb in analizo obstoječega delovanja podjetja. Črtne risbe, kot so tlorisi in prerezi, so pri kompleksnih projektih velikokrat težko razumljive, zato projekte načrtujemo prostorsko – 3D. Objekte si boste tako lahko ogledovali iz vseh zornih kotov in povsem plastično tridimenzionalno – računalniško se boste lahko sprehajali po objektu. Rezultat takšnega načrtovanja je lahko razumljiv projekt, ki omogoča lažje ter hitrejše odkrivanje morebitnih napak oz. detajlov, ki jih je potrebno popraviti.

Natančno in časovno učinkovito projektiranje pomeni hitrejšo izvedbo investicije.

Skozi celotno fazo načrtovanja zagotavljamo transparentnost. To pa pomeni, da imate pri nas, kot investitor, v vsakem trenutku možnost spremljanja napredovanja načrtovanja projekta preko spleta – kjerkoli se nahajate. Omogočimo vam zaščiten dostop do vašega projekta, ki ga tedensko ali po dogovoru posodabljamo. Ker so vsi projekti načrtovani v BIM 3D standardu, je uvajanje morebitnih sprememb hitro in ne pomeni večjih časovnih zaostankov. V Studiu LIST boste vedno imeli enega sogovornika z imenom in priimkom, ki bo odgovoren za strokovno izvedbo vašega projekta. Vaš dragocen čas boste prihranili tako, da boste sodelovali le z eno odgovorno osebo, kateri poročate vse svoje pripombe in zahteve. Naša naloga je, da s svojim znanjem in 25 letnimi izkušnjami povežemo vse ostale sodelujoče strokovnjake ter skupaj z vami uspešno in v najkrajšem času dokončamo projekt.

Dolgoletne stranke potrjujejo uspešnost metodologije načrtovanja. S klikom na ”več o projektu” si lahko še natančneje ogledate metode načrtovanja.

Merkscha Furnirnica d.o.o.

Sodelovanje našega podjetja z arhitekti in inženirji podjetja Studio LIST sega v leto 2001. V tem času smo razvili partnerske odnose in skupaj razvili vrsto projektov.

Strokovnjaki Studia LIST so razvili podobo naših industrijskih, poslovnih in stanovanjskih objektov, na katere smo zelo ponosni. Posebej bi rad izpostavil kreativnost in hkrati tehnično dovršenost njihovega dela. Ob tem lahko potrdim, da njihovo skrbno delo opravijo v dogovorjenih rokih in kar je za nas posebej pomembno, v okviru prej dogovorjenega finančnega okvirja.

Brez zadržkov priporočamo arhitekte in inženirje podjetja Studio LIST.

Peter Merkscha,
direktor

Waldorfska šola in vrtec Savinja

S projektanti Studia LIST se vedno posvetujemo že v začetnih fazah nastajanja projekta.

Z njihovo metodologijo projektiranja lažje določimo cene gradnje in tako že na začetku predvidimo obseg investicije, ki si jo lahko privoščimo. Za nas je zelo pomembno, da projekt v nastajanju razumemo in si ga plastično predstavljamo. In ker vso načrtovanje poteka tridimenzionalno, je dajanje pripomb na projekt razumljivejše, lažje in hitrejše.

Takšno projektiranje ni samo natančno, učinkovito in hitro. Omogoča nam realno oceno investicije in je zabavno, saj si že vazi načrtovanja lahko zelo natančno predstavljamo končni izgled projekta.

mag. Boštjan Štrajhar,
ravnatelj

Zavarovalnica Triglav d.d.

S podjetjem Studio LIST smo prvič sodelovati leta 2012. V tem času smo skupaj sodelovali pri šestih projektih in še sodelujemo.

Vse objekte načrtujejo 3D – tridimenzionalno, kar nam omogoča hitrejše razumevanje danih rešitev, in posledično skrajša čas pridobivanja projektne dokumentacije. Čeprav smo stacionirani v Ljubljani, smo skupaj s projektanti Studia LIST vzpostavili sistem sodelovanja na daljavo, ki nam omogoča ažurno spremljanje napredovanja projektne dokumentacije in dajanja pripomb na projektne rešitve.

Boštjan Kolenc,
samostojni strokovni sodelavec za investicije in vzdrževanje nepremičnin

Kakšen je vaš naslednji korak?

Če še nismo odgovorili na vsa vaša vprašanja, si lahko na posameznih projektih ogledate podrobnejše opise, fotografije in posnetke celotnega procesa metodologije načrtovanja.

Pripravili smo promocijski paket storitev, ki vključuje, podroben pogovor z arhitektom o vaši ideji gradbene investicije in določitev cene gradnje le-te, kar sta dve glavni postavki, ki jih potrebujete za kakovosten začetek uresničevanja vaše ideje.

Cena paketa je 99 EUR z vključenim DDV. Po pogovoru boste vedeli, kje začeti, kakšne konstrukcijske sisteme je smiselno uporabiti, kaj se ekonomsko smiselno in koliko vas bo gradnja stala.

Promocijski paket zajema en sestanek in dokument projektantske ocene investicije s projektno nalogo na podlagi sestanka. V primeru, da se dogovorimo za izdelavo projektne dokumentacije, je promocijski paket brezplačen.

Več o promocijskem paketu preberite tukaj.